Rýže - Pilav

Rýže je jednou z nejdůležitějších součástí tureckého jídelníčku. Spolu s bílým chlebem tvoří neodmyslitelnou součást téměř každého jídla. Pokud budete hledat při Vaší návštěvě Turecka rýži ve varných sáčcích, musím Vás zklamat. Rýže se v Turecku smaží v speciálních, teflonových hrncích asi 12 cm hlubokých o průměru 35 cm. Proto pro zachování autentičnosti pokrmů zhotovených z rýže, byste měli rýži také smažit. Pokud se Vám k tomu podaří najít na českém trhu pravou tureckou rýži, bude výsledek Vašeho snažení dokonalý. Zrníčka turecké rýže jsou o poznání větší, a chutnájí také lépe.

Rýže jako taková může být zároveň přílohou k jídlům, ale i hlavním jídlem. K nejchutnějším hlavním jídlům z rýže patří rýže s fialovými lilky, perská rýže či rýže se sardinkami. K těmto jídlům je vhodné podávat buď kroupovou polévku s jogurtem nebo polévku s červenou čočkou, salát a nakonec jako dezert kousek baklavy.

Až vyzkoušíte nějaký z receptů na rýži, prosím, nezapomeňte napsat své zkušenosti do diskuze pod danným receptem.
 

Pokud chcete připravit obyčejnou rýži po turecku, nezapomeňte si přečíst náš článek, který Vás informuje jak na to :o).

 

Rýže

Játrová rýže

09.03.2010 15:57

Kroupová rýže

09.03.2010 16:28

Perská rýže

31.01.2010 21:10

Princova rýže

31.01.2010 21:09

Rýže bulgur

31.01.2010 21:05

Rýže s cizrnou

31.01.2010 21:01

Rýže s fialovými lilky

31.01.2010 21:07

Rýže s masem

09.03.2010 16:19
Všechny články

Anketa

Který rýžový recept je nejlepší?

Celkový počet hlasů: 281