Polévky

Polévky jsou v Turecku neodlučnou součástí jídelníčku zejména v zimních měsících. K těm nejoblíbenějším patří zejména čočková polévka, polévka ezogelin, jogurtová polévka a polévka tarhana. Hlavními ingrediencemi, ze kterých se polévky vaří, jsou maso, zelenina a luštěniny. Jako přísady se používají hovězí vývar, mouka (ne však tolik jako v čechách) a nudle.

Do zvláštní kategorie patří dršťková polévka, která ani tak nespadá do domácích jídel, jako se spíše používá pro stabilizaci žaludku po náročnější noci. Ve větších městech tak můžete spatřit menší restaurace, které se věnují výhradně vaření dršťkové polévky.

Turecké polévky obvykle nebývají zahušťovány moukou, a proto se jimi nelze zasytit. Proto snad Turci samotní používají pro konzumaci polévky sloveso pít, a ne jako my jíst.

Polévky

Cizrnová polévka po marocku

31.01.2010 20:47

Dršťková polévka

09.03.2010 15:39

Horská polévka

25.08.2010 15:39

Kroupová polévka s jogurtem

31.01.2010 20:55

Kyselá polévka z lilků

09.03.2010 15:13

Polévka ajran

25.08.2010 12:13

Polévka arabaši

09.03.2010 14:56

Polévka ezogelin

31.01.2010 20:51

Sultánská jogurtová polévka

09.03.2010 15:27

Svatební polévka

31.01.2010 20:57
Všechny články