Pečeme slané

K nejoblíbenějším pekařským produktům patří v Turecku lahmacun, pide a burek. Lahmacun a pide jsou k dostání spíše v restauracích. Díky jejich oblíbenosti jsou v poslední době ve velkých městech zakládana specializovaná občerstvení, která se zaměřují výhradně na výrobu pide a lahmacunu.

Domácí burek se pro časovou nenáročnost vyrábí z jufky. Jako přísady jsou většinou použity špenát, sýr a mleté maso. Na přípravu náročný vodní burek můžete ochutnat ve specializovaných občerstveních. Burek má hned několik druhů a podob, které vychází z jeho přípravy. Může se buď péct či smažit, může mít podobu šneků, doutníků(prodává se pod názvem sigara böreği) nebo šátečků.
Burek se většinou také nabízí hostům, jako rychlé občerstvení.

Pečeme slané

Bylinkový pagáč

03.03.2010 19:55

Čorek s olivami

03.03.2010 20:59

Dvoubarevné pagáče

11.03.2010 16:16

Nadýchaný burek

23.02.2010 12:37

Pide s pastirmou

03.03.2010 20:05

Sembüsek

11.03.2010 16:36

Šnečí burek

23.02.2010 13:46

Sýrový pagáč

23.02.2010 12:23
Všechny články

Anketa

Který recept na pečení slaného je nejlepší?

Celkový počet hlasů: 236