Zapékaný rýžový pudink

31.01.2010 21:34
turecký název: sütlaç
počet osob: 7
ingredience:

 4,5 sklenice

 mléka

 1/2 sklenice

 rýže

 1,5 sklenice

 vody

 1

žloutek 

 1,5 sklenice

cukru krupice 
 1 lžíce škrobu 
 1/2 sklenice vody 
Zpět
návod:
Rýži pořádně opláchneme, vložíme do hrnce, přilejeme 1,5 sklenice vody a vaříme na středně silném  ohni. Až rýže změkne, přidáme mléko, oheň zeslabíme a vaříme dalších 10 minut. Škrob rozmícháme v půl sklenici vody, přidáme do rýžové směsi a za stálého míchání  přivedeme do varu.
Ve větší misce rozkvedláme žloutek, přidáme dvě polévkové naběračky horkého, rýžového pudinku a vše zamícháme. Zbytek pudinku rozlejeme do ohnivzdorných misek, které naskládáme na plech a podlejeme vodou, tak aby hladina dosahovala do poloviny misek.
Plech vložíme do trouby, která jsme předem vyhřáli na 220 stupňů, a pečeme, dokud se povrch pudinku nezbarví do růžovo hněda.
Rýžový pudink můžeme servírovat po vychladnutí, tedy po 2 - 3 hodinách.

Diskuze: Zapékaný rýžový pudink

Datum 22.08.2014

Vložil Eva

Titulek cukr

Odpovědět

Kdy se má přidat cukr?