Vařený pórek s olivovým olejem

31.01.2010 21:30
turecký název: zeytinyağlı pırasa
ingredience:

 5ks

dlouhých pórků 

 2ks

cibule 

 1/3 sklenice

olivového oleje 

 2ks

mrkve 

 1 lžička

cukru 

 1,5 sklenice

vody 

 půl

citrónu 
  sůl 
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Pórky pořádně očistíme a nakrájíme na válečky o délce 6 cm. Mrkve omyjeme, oškrabeme a nakrájíme ze šikma na kolečka o šířce 0,5 cm a dáme je na dno hrnce. Na mrkve poskládáme pórky a na kostečky nakrájenou cibuli, osolíme, přidáme cukr, olivový olej a zalejeme vodou. Až začne voda vřít, vaříme zeleninu do měka na mírném ohni.
Vychládlý pórek servírujeme ozdobený nakrájenými kolečky citrónu.

Diskuze: Vařený pórek s olivovým olejem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.