Tykve plněné masem

12.03.2010 12:06
turecký název: Etli Kabak Dolması
ingredience:
10 tykví
1/2 sklenice rýže
2 cibule
2 oloupaná rajčata
  petržel
2 lžičky máty
1 lžička pepře
1 lžička soli
1/2 sklenice olivového oleje
1 lžíce  protlaku
150-200 gr mletého masa
200 gr jogurtu
2 stroužky česneku
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Rýži opláchneme, a necháme na 10 minut nabobtnat ve vodě. Cibuli oloupeme, a nakrájíme na kostičky. Petržel opláchneme, a nadrobno nakrájíme. Mleté maso osmažíme s cibulkou na pánvi. Rýži scedíme, a přidáme všechny předešlé ingredience, osolíme, opepříme, nahoru dáme mátu, a zamícháme dohromady.
Tykve opláchneme, nahrubo oškrábeme, a zbavíme stopek tak, že je odřízneme i s kouskem tykve asi 3 cm širokým. Pozor, stopky nevyhazujeme! Dužinu tykví vydlabeme lžící, a vysypeme je solí. Rajčata nakrájíme na silná kolečka, která rozřízneme na poloviny. Tykve naplníme masovou náplní asi jeden cm pod okraj, a nahoru dáme kousek rajčata. Tykve naskládáme na stojato do hrnce, a každou z nich přikryjeme čepičkou ze stopky. Vše zalijeme sklenicí vody, ve které jsme rozmíchali protlak.
Tykve můžeme servírovat i za studena dochucené jogurtem s česnekem.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte naspat své zkušenosti do diskuze, která se nachází pod receptem.

Diskuze: Tykve plněné masem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.