Svatební polévka

31.01.2010 20:57

turecký název: düğün çorbası
počet osob:  4
ingredience:

 

 3

 polévkové lžíce mouky

 3

 žloutky
   citrónová šťáva z 1 a půl citrónu

 1

 sklenice masového vývaru
   sůl
   rajčatový protlak
   olej
 150gr. hovězího (lépe skopového) masa
Zpět
Petrova hypotéka
návod:
Maso necháme povařit do měka, a vylovíme jej s vývaru, a pokrájíme jej na menší kousky. Mouku, žloutky, a citrónovou šťávu zředíme s trochou vody a vlejeme do uvařeného vývaru. Podle potřeby přisolíme.
Na menší pánvi osmažíme jednu polévkovou lžíci rajčatového protlaku, a přidáme do stále vařící polévky. Na závěr přídáme do polévky pokrájené maso.
Polévku je možné ozdobit opečenými kousky chleba.

Diskuze: Svatební polévka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.