Sušené lilky plněné masem

12.03.2010 12:14

turecký název: etli dolma
ingredience:

1 kg sušených, dutých lilků
1 sklenice rýže
3 cibule
200 gr mletého masa
1 lžíce  protlaku
  olej na smažení
  máta, petržel
  pepř, sůl  

Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na troše oleje. Až cibulka zrůžoví, přidáme mleté maso, a zlehka jej osmažíme. Až pustí šťávu, přidáme opláchnutou rýži, mátu, nakrájenou petržel, pepř a sůl.
Aby sušené lilky změkly, spaříme je horkou vodou. Po té je naplníme směsí z mletého masa, a dáme je na stojato do hrnce. Lilky zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem tak, aby hladina dosahovala asi do poloviny lilků. Vše vaříme na středně silném ohni, dokud nejsou lilky hotové.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat svoje zkušenosti do diskuze, která se nachází pod receptem.

Diskuze: Sušené lilky plněné masem

Datum 25.08.2010

Vložil Hanka

Titulek plnene lilky, cuketky, rajcata a brambory..;-)

Odpovědět

ja takhle delam plnene papriky, male cuketky,rajcata a brambory (i kdyz ty se vyskrabujou dost tezko ;-) )....je to jednoduche a na ceske pomery dost originalni....pokud nekdo nemusi maso...tak se da nahradit olivami+oloupane nadrobno nakrajene rajcata....to da celkem peknou chut + koreni dle chuti ...... Pro navstevy jsem delala ty lilky rozkrojene napul, vyskrabana dren, smichana s mletym masem, rajcetem + koreni..a zapecene v troube....Jinak moc dekuju za recepty...pridat vic vic vic. ;-) Dobrou chut vsem.