Šnečí burek

23.02.2010 13:46
turecký název: gül böreği
ingredience:  
2 vejce
1/2 kila jufky
100 gr sýra eidam
1/2 litru mléka
1/2 sklenice rozpuštěného másla
  sezamová semínka
  několik plátků pastirmy*
Zpět
*pastirmu můžeme nahradit sušenou, pikantní šunkou

návod:
Plátky jufky poskládané na sebe rozkrájíme na osminky, a každý trojúhelníček zlehka pomažeme rozpuštěným máslem. Na nejkratší odvěsnu trojúhelníku dáme lžičku a půl nastrouhaného eidamu a trochu nadrobno nakrájené pastirmy, a delší strany trojúhelníku překryjeme směrem dovnitř tak, aby zlehka překrývaly sýr, a od nejkratší odvěsny burek srolujeme. Rolky pak stočíme do tvaru šneka, pomažeme rozkvedlanými vejci s mlékem a posypeme sezamem.
Šnečí burek počeme v předem vyhřáté troubě, na zlehka vymazaném plechu při 175 stupních celsia.

Diskuze: Šnečí burek

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.