Sladké kdoule

09.02.2010 20:36
turecký název: ayva tatlısı
počet osob: 6
ingredience:
3 kdoule
1 jablko
1 sklenice cukru
3 hřebíčky
1/2 citrónu
2 sklenice vody
100 gr strouhaných vlašských ořechů
  šlehačka na šlehání
Zpět
návod:
Kdoule omyjeme, oloupeme, nakrájíme na šestinky a zbavíme semínek. Vložíme je do hrnce, zalejeme sklenicí vody, přidáme cukr a 45 minut vaříme na mírném ohni. Po té přidáme nastrouhané jablko a vaříme další dvě minuty. Na kdoule přilejeme další sklenici vody a vaříme do měkka.
Kdoule servírujeme za studena posypané vlašskými ořechy a ozdobené trochou šlehačky.

Diskuze: Sladké kdoule

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.