Skopová játra po albánsku

09.02.2010 16:57
turecký název: arnavut ciğeri
počet osob: 4
ingredience:
400 gr  na kostečky nakrájených skopových jater
1/2 sklenice hladké mouky
1 sklenice oleje
2 lžíce pálivé papriky
2 cibule
  petržel
  sůl
Zpět
schvalenapujcka.cz

návod:

Na kostečky nakrájená játra dobře omyjeme a necháme do sucha okapat v cedníku. Po té játra vložíme do misky s moukou a obalíme je. Na rozpáleném tuku je po menších dávkách osmažíme, a na servírovacím talíři osolíme. Na tuku osmažíme také 2 lžíce pálivé papriky, a polejeme jím játra.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme a v rukách trochu pomačkáme, tak aby cibule nebyla příliš tvrdá. Na cibuli dáme petržel a servírujeme jako přílohu k játrům.

Diskuze: Skopová játra po albánsku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.