Sembüsek

11.03.2010 16:36

turecký název: Sembüsek
počet: 20 kusů
ingredience:

1 vejce
3 lžíce jogurtu
1 lžíce sušených kvasnic
1/2 lžičky cukru krupice
1 sklenice vlažného mléka
1 sklenice olivového oleje
  mouka
500 gr  mletého masa
2  rajčata
4  cibule
2  papriky charleston
1/2 sklenice  vody
2 lžičky  rajčatového protlaku
   sůl, pepř, červená paprika
   petržel
Zpět
návod:
Vlažné mléko a sušené kvasnice smícháme, a necháme je na teplém místě vzejít. Jogurt, vejce, cukr a olivový olej dáme do mísy, nahoru přidáme mléko s kvasnicemi, a vše dobře promícháme. Za stálého míchání sypeme do mísy mouku, až nám vznikne hladké, nelepící se těsto. Po té mísu zakryjeme čistou utěrkou, a těsto necháme nakynout na teplém místě.
Rajčata a cibule oloupeme, a nakrájíme na kostičky. Petržel i papriky omyjeme, papriky očistíme od zrníček, a vše nadrobno nakrájíme. Mleté maso osmažíme na pánvi. Až maso pustí šťávu, přidáme na pánev veškerou čerstvou zeleninu, a dobře směs promícháme. V momentě kdy je zelenina dostatečně měkká, masovou směs osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku a protlak. Vše dusíme, po dostatečném promíchání, alespoň ještě 5 minut.
Z nakynutého těsta oddělíme pomocí lžíce větší kus, z kterého vytvoříme placky o průměru 15 cm. Doprostřed placky dáme trochu masové náplně, a placku překrytím těsta zavřeme. Sembüsek pečeme 35-40 minut na vymazaném plechu, v předem vyhřáté troubě na 175 stupňů celsia.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat své zkušenosti do diskuze, která se nachází pod receptem.

Diskuze: Sembüsek

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.