Salát z pečených lilků

31.01.2010 20:16
turecký název: patlıcan salatası
ingredience:

 4 ks

 větších lilků

 4 ks

červených paprik 

 1 ks

citrónu 

 2 pol. lžíce

 olivového oleje

 4 ks

paprik charleston 

 3 ks

 menších rajčat

 12 ks

zelených oliv s paprikou 

 

 petržel na ozdobu
   sůl
Zpět
Petrova hypotéka
*lilky nejprve propíchejte vydličkou, aby při pečení v troubě nevybouchly.
návod:
Lilky* a červené papriky dobře omyjeme, a vložíme do předem vyhřáté trouby. Než se lilky a papriky upečou, rajčata a charlestonky opláchneme, rajčata oloupeme a vše pokrájíme na kostečky. Olivy nakrájíme na kolečka, přidáme do rajčatovopaprikové směsi a dobře promícháme. Až jsou lilky a papriky úplně měké, vytáhneme je a necháme schládnout. Po vychladnutí lilky podélně rozřízneme, a polévkovou lžící vyškrábneme dužinu na zvláštní talíř. Papriky zbavíme semínek a kůže, a přidáme k dužině z lilků. Vše dobře rozmačkáme, osolíme a přidáme lžíci olivového oleje.
Směs předěláme na servírovací talíř, navrch nasypeme salát z rajčat, paprik a oliv a ozdobíme petrželí.

Diskuze: Salát z pečených lilků

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.