Salát osmanských turků

03.02.2010 16:45
turecký název: Osmanlı salatası
počet osob:  6
ingredience:

400 gr na nudličky nakrájeného, bílého zelí
150 gr najemno nakrájené, čerstvé máty*
10 ks nadrobno nakrájených, sušených meruněk
1 rajče
100 gr  vlašských ořechů (nemletých!)
1 paprika charleston
1 vařené vejce
2 citróny
  sůl
  olivový olej
Zpět
Petrova hypotéka
 *máta může být i sušená

návod:
Na nudličky nakrájené zelí dáme do misky, osolíme, promáčkáme, dokud nepustí šťávu a necháme jej na 5 minut odpočinout. Po té vodu vylejeme, zelí propláchneme a dáme do misky, v které salát budeme servírovat.
Do mísy přidáme mátu, meruňky, na kostičky pokrájené rajče, čtvrtinky vlašských ořechů, nadrobno nakrájenou papriku a citrónovou šťávu.
Ingredience dobře promícháme, polijeme olivovým olejem a ozdobíme na šestinky nakrájeným, vařeným vejcem.

Diskuze: Salát osmanských turků

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.