Šakšuka s karbenátky

26.08.2010 12:10

turecký název: Şakşuka

ingredience:

400 gr mletého masa
2 ks tvrdších rohlíků
3-4 lžíce mléka
5 ks větších brambor
3 ks fialových lilků
5 ks paprik charleston
100 ml jogurtu
3 ks větších rajčat
3 stroužky česneku
  olej
  pepř, nové koření, sůl, majoránka

 

Zpět
schvalenapujcka.cz

poznámka: pro přípravu karbenátku použijeme návod z receptu karbenátky na špejli

návod:

Brambory nakrájené na hranolky do zlatova usmažíme na rozpáleném oleji, a rovnoměrně nasypeme na ozdobný tác, na kterém budeme šakšuku servírovat. Papriky a lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky - papriky na asi 3 cm dlouhé válečky a lilky na půlkolečka. Na pánev, na kterém jsme předtím smažili hranolky, přilijeme olej, a usmažíme na něm lilky a papriky. Až jsou lilky karamelově hnědé, směs vsypeme do sítka, a nacháme na talíři okapat od oleje. Mezi tím je možné usmažit i karbenátky. Na usmažené brambory rovnoměrně rozprostřeme lilky a papriky, a jako třetí vrstvu dáme karbenátky. Aby nám jídlo neschládlo, dáme tác do trouby. Po té rozmačkáme česnek, a smícháme jej s jogurtem. DObře opláchnutá rajčata zbavíme slupek, nakrájíme na kostičky, dáme do misky a ochutíme majoránkou a trochou octa. Jako čtvrtou vrstvu dáme na tác jogurt, a vše dozdobíme rajčatovou směsí.
Pokrm servírujeme do prostřed stolu, a každý si nabírá podle chuti.

Diskuze: Šakšuka s karbenátky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.