Rýže s masem

09.03.2010 16:19
turecký název: Etli Pilav

počet osob: 6-7
ingredience:

250-300 gr skopového masa
500 gr  rýže
1 cibule
3 lžíce  másla
4-5 sklenice horké vody
1 lžička soli
1 lžička cukru
Zpět
schvalenapujcka.cz
návod: Rýži opláchneme, a necháme 20-30 minut nabobtnat v horké vodě. Jeden a půl lžíce másla rozpustíme v hrnci, a opražíme na něm na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme skopové maso nakrájené na kostičky, a spolu s cibulí smažíme dalších 5 minut. Maso zalijeme 4-5 sklenicemi horké vody, a vše vaříme 15 minut na mírném ohni.
V teflonovém hrnci rozpálíme jeden a půl lžíce másla, a opraříme na něm rýži. Až rýže zesklovatí, osolíme ji a opepříme, a zalejeme masovým vývarem s masem. Hrnec přikryjeme poklicí, a vaříme 10 minut na mírném ohni.
Až vyzkoušíte tento recept, nezapomeňte se podělit o své zkušenosti v diskuzi, která se nachází dole pod receptem.

Diskuze: Rýže s masem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.