Rýže s cizrnou

31.01.2010 21:01
turecký název: nohutlu pilav
počet osob:  4
ingredience:
 1 sklenice uvařené cizrny
 3 sklenice rýže
 4,5 sklenice vody/vývaru
 1 lžička soli 
 2 lžíce másla 
Zpět
schvalenapujcka.cz
návod:
Cizrnu předem namočíme, a samostatně uvaříme v papiňáku. Rýži pořádně opereme a necháme naboptnat ve vlažné vodě. Na hlubší, teflonové pánvi rozpálíme máslo, a scezenou rýži na něm osmažíme. Až rýže zesklovatí, zalejeme ji vodou, osolíme a přikrytou pánví vaříme dokud se voda úplně nevypaří. Na závěr rýži promícháme se  sklenicí uvařené cizrny.

Diskuze: Rýže s cizrnou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.