Revani

11.03.2010 17:40

turecký název: revani tatlısı
počet osob: 6-7
ingredience:

2,5 sklenice mouky
11 vajec
1/2 sklenice  cukru krupice
1/2 sklenice  krupice
1 sáček   vanilkového cukru
1 kg   cukru krupice
1 sklenice  vody
1/2 citrónu
  strouhané pistácie nebo kokos
Zpět
návod:
Kilogram cukru nasypeme do hrnce, zalijeme 1 sklenicí vody, a vaříme na středně silném ohni. Těsně před tím, než sirup zavaří, přidáme do něj citrónovou šťávu. Až sirup přijde k varu, úplně jej vypneme, a necháme schládnout. Jedno vejce a 10 bílků dáme do mísy, nahoru nasypeme 1/2 sklenice cukru, a 3-4 minuty mixérem mixujeme, dokud nám nevznikne krém. Až je tento krém hotov, dáme na něj 10 žloudků, krupici a mouku, a vše dobře promícháme. Těsto dáme na předem vymazaný a vysypaný plech, a pečeme 20-25 minut v předem vyhřáté troubě na 250 stupňů celsia.
Schládnutý koláč revani polijeme sirupem, a necháme odležet v lednici. Revani můžeme při servírování ozdobit strouhaným kokosem nebo pistáciemi.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat své zkušenosti do diskuze, která se nachází pod receptem.

Diskuze: Revani

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.