Princova rýže

31.01.2010 21:09
turecký název: şehzade pilavı
počet osob: 4
ingredience:

 2 sklenice

rýže

 3 sklenice

vody

 2 lžíce 

pistácií 

 2 lžíce 

mandlí 

 2 lžíce 

rozinek 

 1 lžička

skořice 

 1 lžička

citrónové šťávy 

 2 lžíce

másla 

 1 lžíce

oleje 
  sůl 
  pepř 
Zpět
schvalenapujcka.cz
návod:
Opláchnutou rýži necháme dvě hodiny odpočinout v slané, vlažné vodě. Mandle opereme, a 5 minut povaříme. Po té vodu slejeme, a vychladnuté mandle oloupeme. Na rozehřátém tuku a másle opražíme pistácie a mandle. Po 2 - 3 minutách přidáme rýži a smažíme, dokud rýže nezesklovatí. Rýži zelejeme vodou, do hrnce vložíme rozinky, vše osolíme, opepříme, dochutíme skořicí a citrónovou šťávou. Směs dobře zamícháme, a dále vaříme, dokud se voda úplně nevyvaří.

Diskuze: Princova rýže

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.