Polévka ezogelin

31.01.2010 20:51
turecký název: Ezogelin çorbası
ingredience: 

 1 sklenička*

 červené čočky

 1/2 skleničky*

 středně druceného bulguru

 1 ks

 cibule

 1 lžíce

 protlaku

 2 lžíce

 másla

 2 lžičky

 červené papriky

 6-7 sklenic

 vody
   máta
   sůl
Zpět
Petrova hypotéka
*max. 150 ml

návod:
Čočku propláchneme, a necháme přes noc nabobtnat ve vodě. Na másle opražíme do zlatova na kostečky nakrájenou cibuli. Přidáme 1 lžíci protlaku a zalejeme trochou vody. Vodu necháme  povařit, přidáme čočku a bulguru, dolijeme zbytek vody a vaříme na mírném ohni.
Až čočka změkne, polévku osolíme a podle chuti přidáme mátu a červenou papriku.

Diskuze: Polévka ezogelin

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.