Polévka arabaši

09.03.2010 14:56

turecký název: Arabaşı

počet osob: 6

ingredience:

6 sklenic kuřecího vývaru
4 sklenice mouky
3,5 sklenice vody
1 citrón
1 lžička červené papriky
1 lžička másla
  sůl, petržel
Zpět
Petrova hypotéka
návod:
Mouku dáme do mísy, za stálého míchání přidáme 3,5 sklenice vody, osolíme, znovu dobře promícháme, a vlejeme na máslem vymazaný plech. Těsto pečeme 15 minut v předem vyhřáté troubě při 180 stupních celsia.
V půl sklenici vývaru rozmícháme červenou papriku. Zbytek vývaru přivedeme k varu, přidáme půl sklenice vývaru s paprikou, šťávu z jednoho citrónu a špetku soli. Polévku zamícháme, a vaříme na mírném ohni.
Těsto rozkrájíme na plechu příčně na větší kosočtverce, a přidáme do polévky. Polévku servírujeme ozdobenou snítkou petržele.
Až recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat svoje zkušenosti do diskuze dole pod receptem. 

Diskuze: Polévka arabaši

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.