Polévka ajran

25.08.2010 12:13

turecký název: ayran çorbası

ingredience:

1 sklenice pšenice
4 sklenice jogurtu
1/2 sklenice cizrny
1 lžíce sušené máty
lžička soli
6 sklenic vody

 

Zpět
Petrova hypotéka

návod:

Cizrnu i kroupy předem namočíme, dáme do hrnce, zalijeme čtyřmi sklenicemi vody a vše přivedeme k varu. Hned jak polévka zavaří, stáhneme oheň, a dál vaříme zhruba po 40 - 50 minut. Až se voda vypaří přidáme sůl a mátu, a dáme vše zchladit do ledničky. Předtím, než polévku servírujeme přidáme jogurt a 2 sklenice vody. Polévka se znovu neohřívá!

 

Diskuze: Polévka ajran

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.