Papriky plněné rýží

12.03.2010 11:48

turecký název: zeytinyağlı biber dolması
ingredience:

1 kg menších zelených paprik
2 oloupaná rajčata
2 sklenice rýže
2 cibule
2 lžičky rozinek
2 lžičky máty
2 lžičky pepře
  petržel
1/2 citrónu
1 lžička skořice
2 kostky cukru
1/2 sklenice horké vody
1/2 sklenice olivového oleje
  sůl
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Rýži opereme a necháme ji alespoň deset minut nabobtnat ve vodě. Cibule oloupeme, nakrájíme ji na kostičky, a osmažíme na troše oleji. Rýži scedíme, a dáme na cibulku. Až rýže zesklovatí, zalijeme ji 1/2 sklenicí vody. Přidáme rozinky, mátu, pepř, nakrájenou petržel, skořici, cukru a sůl, a vše promícháme. Pánev přikryjeme poklicí, a vaříme, dokud se voda nevypaří.
Papriky vykrojením zbavíme stopek a zrníček, a rajčata nakrájíme na silná kolečka. Duté papriky naplníme rýží, a jejich ústí zakryjeme kolečkami rajčat. Papriky naskládáme na stojato do hrnce, podlijeme vodou, tak aby hladina vody dosahovala asi do poloviny paprik, a přidáme olivový olej. Pokud je potřeba papriky během vaření ještě podlejeme vodou. 
Plněné papriky můžeme servírovat i za studena dochucené citrónovou šťávou.

Diskuze: Papriky plněné rýží

Datum 12.03.2010

Vložil krchii

Titulek papriky plněné rýží

Odpovědět

kde je postup práce??

Datum 12.03.2010

Vložil admin

Titulek Re: papriky plněné rýží

Odpovědět

Vloudila se nám sem chybička. Děkuji za upozornění :)