Nadýchaný burek

23.02.2010 12:37
turecký název: Puf Böreği
ingredience: 
1 lžíce   sušených kvasnic
1 sklenice  vlažné vody
6 sklenic  hladké mouky
3 lžíce   oleje
1 lžička  soli
2 sklenice  tvarohu
1 sklenice  balkánského sýra
  petržel
  olej na smažení
Zpět
návod:
Sušené kvasnice rozpustíme ve sklenici vlažné vody, přidáme sůl, olej a mouku. Ingredience hněteme do té doby, dokud nevznikne hladké, nelepící se těsto, které necháme na 20 minut odpočinout na teplém místě. Tvaroh, balkánský sýr a na jemno nasekanou petržel smícháme, pokud je potřeba přidáme trochu mléka, aby sýrová směs nebyla tak suchá. Z vzkypělého těsta oddělíme polévkovou lžící kousky o velikosti většího vlašského ořechu, z kterých uděláme středně silné placky. Do prostřed placek dáme tvarohovo-sýrovou směs, a zavřeme je tak, že vzniknou kapsy ve tvaru půl kruhu.
Burek smažíme na rozpáleném oleji, a servírujeme za tepla.

Diskuze: Nadýchyný burek

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.