Lesní kebab

03.03.2010 18:10
turecký název:Orman kebabı
ingredience:
400 gr. mletého, telecího masa
2 rohlíky
1 vejce
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
2 mrkve
3 středně velké brambory
200 gr žampiónů z konzervy
1 paprika
2 lžíce másla
2 sklenice  hovězího vývaru
2 lžíce  petržele
12 šalotek (malé cibulky)
1 lžička  majoránky
1 lžíce  olivového oleje
1 sklenice oleje na smažení
Zpět
petrovakreditka.cz

návod:
Do větší mísy dáme mleté maso, nadrobno nakrájené rohlíky, vejce, sůl, pepř a kmín, a vše dobře promícháme. Ze vzniklé směsi vytvarujeme karbenátky o velikosti vlašského ořechu, které zprudka osmažíme na olivovém oleji. Karbenátky po té předěláme do mísy na pečení.
Mrkve, brambory a papriky očistíme a nakrájíme na větší kostečky, asi o velikosti 2x2 cm. Brambory opět zprudka osmažíme na oleji na smažení, a odložíme je ke karbenátkům. Šalotky, na větší kostečky nakrájenou mrkev a papriky osmažíme ve hrncina rozpáleném másle. Až zelenina trochu pustí šťávu, přidáme na půlky rozkrojené žampióny a smažíme další 3 minuty. Po té přilejeme 2 sklenice hovězího vývaru, a vařime dokud mrkev nezměkne, tedy cca 15 minut.
Karbenátky a brambory v míse na pečení promícháme, polejeme jej hotovou, zeleninovou směsí, a vše dochutíme petrželí a majoránkou. Takto upravený lesní kebab pečeme 20 minut v troubě na 170 stupňů.
Až recept vyzkoušíte, prosím, nezapomeňte napsat své zkušenosti do diskuze pod receptem.

Diskuze: Lesní kebab

Datum 08.04.2015

Vložil Dana

Titulek Kmín

Odpovědět

Dobrý den, tak jsem včera dělala lesní kebab a nějak mi to nesedí, neměl by tam být římský kmín? Chuťově mi tam ten klasický nějak nejde....