Kyselá polévka z lilků

09.03.2010 15:13

turecký název: Patlıcanlı ekşili çorba

počet osob: 6-8

ingredience:

1/2 sklenice krup
1/2 sklenice cizrny
1/2 sklenice červené čočky
6 a 1/2 sklenice vody
1 lilek
 2 lžíce   protlaku
5 stroužků  česneku
 1 lžička  kyselého sirupu z granátového jablka
 2 lžíce   másla
 1 lžička  sušené máty
 1 lžička  červené papriky
  sůl

 

Zpět
Petrova hypotéka
návod:
Cizrnu a kroupy opereme, namočíme v jeden a půl sklenici vody, a necháme přes noc nabobtnat. Další den vodu slijeme, a cirznu s kroupami uvaříme v papinovém hrnci. Průměrná doba vaření je asi 45 minut.
Červenou čočku opereme, a necháme asi 15 minut nabobtnat ve vodě. Lilky opláchneme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, a necháme na 10 minut odpočinout ve slané vodě. Čočku i lilky slijeme. Protlak rozpustíme ve 2 lžičkách vody, a spolu s čočkou, lilky, a solí přidáme ke kroupám a cizrně. Česnekové stroužky oloupeme, rozmačkáme, a spolu s granátovým sirupem přidáme do polévky. Polévku za stálého míchání vaříme na mírném ohni.
Mátu zlehka osmažíme na másle, a při servírování polévky pokapeme každou polévku, aby dostala tu správnou chuť.
Až recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat své zkušenosti v diskuzi, která se nachází dole pod receptem.

Diskuze: Kyselá polévka z lilků

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.