Kuřecí kapsa

08.03.2010 23:35
turecký název: Tavuk sarma
počet osob: 2
ingredience:
300 gr. špenátových listů
2 kuřecí prsa
2 sklenice rýže
1 sklenice mléka
3 lžíce  rozinek
1 cibule
1 kus skořicové kůry
3 lžíce  oleje
2 sklenice vody
  sůl, pepř
Zpět
schvalenapujcka.cz
návod:
V teflonovém hrnci osmažíme dosklovata na 1 lžíci oleje rýži, přidáme skořicovou kůru, půl lžičky soli, 3 lžíce rozinek, a vše zalejeme dvěma sklenicemi vody. Takto upravenou rýži vaříme 15 minut na mírném ohni, dokud se všechna voda nevypaří.
Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na dvou lžících oleje. Špenátové listy propláchneme, nakrájíme na nudličky a osmažíme spolu s cibulí. Až špenát změkne, osolíme jej a opepříme, a pomalu jej podlejeme sklenicí mléka. Špenát s mlékem 1 - 2 minuty povaříme, a odstavíme.
Kuřecí prsa zlehka naklepeme, a nožem příčně rozřízneme tak, abychom mohli do masa zamotat 3 - 4 lžíce rýže.
Kuřecí kapsy pečeme na 200 stupňů asi 20 minut v předem vyhřáté troubě. Prsa servírujeme na vlažné špenátové směsi.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňtě nám napsat Vaše zkušenosti v diskuzi, která se nachází dole pod receptem.

Diskuze: Kuřecí kapsa

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.