Kroupová rýže

09.03.2010 16:28

turecký název: Firik pilavı
počet osob: 6
ingredience:

500 gr skopového masa nakrájeného na kostičky
1 velká cibule
250 gr  krup*
250 gr  bulguru
4 sklenice horké vody
150 gr  másla
1 sklenice předem uvařené cizrny
1 lžíce  protlaku
  sůl, pepř
Zpět
schvalenapujcka.cz
*jako původní ingredience byl použit tzv.firik, což je pšenice, která byla sklizena před uzrátím

návod:
Cibuli oloupeme, a nakrájíme na kostičky. Skopové maso, které jsme napřed oprali, osmažíme v hrnci na troše oleje. Až maso pustí šťávu, přidáme cibuli, a pokračujeme ve smažení. Dále do hrnce vložíme protlak, sůl, pepř, a masovou směs promícháme. Maso zalijeme čtyřmi sklenicemi horké vody, a po té co voda zavaří, přidáme cizrnu, kroupy i bulgur.
Hrnec přikryjeme poklicí, a vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevypaří. Na rozpáleném másle osmažíme pepř, a před servírováním jím polijeme rýži.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte popsat své zkušenosti v diskuzi, která je umístěna dole pod receptem.

Diskuze: Kroupová rýže

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.