Kebab z fialových lilků

31.01.2010 20:34

poznámka: kebab se připravuje na grilu. Pokud chcete připravit opravdu tradiční kebab, použijte mleté maso z mladého berana.

ingredience: patlıcanlı kebab
ingredience:

 5 - 6 ks (1,5 kg)

středně dlouhých lilků

 1 kg

ne příliš tučného, pomletého masa

 5 - 6 ks 

rajčat

 5 - 6 ks

dlouhých, zelených paprik
  pepř
  sůl
 8 ks špízů
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Lilky dobře umyjeme, odřízneme stopky a nakrájíme na kolečka o tl. 2,5 - 3 cm. Mleté maso dobře promícháme se solí a pepřem, a vytvoříme z něj kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na špíz nabodneme střídavě jeden kus lilku a jeden kus masové kuličky, které je lepší mezi jednotlivé kusy lilků stlačit. Podobným způsobem na špíz napíchneme rajčata a papriky, přičemž rajčata můžeme napůlit.
Špízy opékáme na žhavém uhlí bez plamenů. Až rajčata a papriky změknou, oddělíme je zvláštní talíř(lépe kovový), přikryjeme, a položíme jej na méně žhavé místo na grilu.
Kebab se obvykle jí s lavašem, tj.chlebovými plackami.

Diskuze: Kebab z fialových lilků

Datum 17.09.2016

Vložil Petra

Titulek Kebab v lilku

Odpovědět

Kebab s lilky je skvělá kombinace, nedávno jsem vyzkoušela kebab <a href="https://ochutnejtesvet.cz/domaci-kebab-v-lilku/" target="_blank">kebab zabalený v lilku</a> a je fakt výborný!