Kebab s jogurtem

03.03.2010 19:12
turecký kebab: Yoğurtlu kebab
ingredience:
350 gr. jehněčího masa
1 středně velká cibule
2 rajčata
3 brambory
3 papriky charleston
1 sklenice oleje
1 lžíce másla
200 gr jogurtu
1/2 lžičky soli
1/2 sklenice horké vody
1 lžíce majoránky
1 lžíce oleje
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostečky, a osmažíme na másle v hlubším hrnci. Na zrůžovělou cibulku, přidáme na kostky nakrájené jehněčí a vše smažíme dalších pět minut. Maso osolíme, a zalejeme 1/2 sklenicí horké vody. Hrnec zakryjeme pokličkou, a vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne, tedy asi 30 minut.
Oloupané brambory nakrájíme na hrubší hranolky a osmažíme na rozpáleném oleji. Hotové hranolky necháme okapat na cedníku, tak aby nebyli příliš mastné.
Papriky omyjeme, podélně rozřízneme a zbavíme zrníček. Bez toho aniž bychom je dále krájeli, osmažíme je zprudka na oleji, a přidáme k hranolkům. Na oleji také osmažíme na čtvrtky nakrájená rajčata.
Kebab servírujeme na delším táce. Do prostřed poskládáme napříč hranolky, které polijeme jogurtem. Na kraje dáme majoránkou dochucené maso a navrch položíme osmaženou zeleninou. Kebab dozdobíme snítkami petržele.

Diskuze: Kebab s jogurtem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.