Kebab s cizrnou

20.02.2010 12:18
turecký název: Nohutlu köfte kebabı
počet osob: 4
ingredience:
karbenátky:  
350 gr mletého masa
50 gr středně drceného bulguru
1 lžička pepře
1 lžička pálivé, červené papriky
1 lžička soli
1 vejce
  petržel

 

cizrna:  
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce protlaku
1 miska vařené cizrny
  tymián, máta, sůl
  vývar
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Mleté maso, vejce, bulgur, petržel, sůl a koření promícháme, a ze vzniklé směsi vytvoříme karbenátky o velikosti menšího pinpongového míčku.
V hrnci osmažíme do růžova na kostečky a na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Nahoru přidáme protlak, cizrnu, sůl a koření, a vše zalejeme vývarem. Po té co směs projde varem, přidáme karbenátky a vaříme na mírném ohni, dokud nejsou karbenátky uvařené.
Kebab s cizrnou podáváme s jogurtem a lavašem.

Diskuze: Kebab s cizrnou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.