Karbenátky na špejli

31.01.2010 21:17

turecký název: şiş köfte
poznámka: karbenátky se připravují na grilu
ingredience:
 

 400 gr

nepříliš tučného, mletého masa

 2 ks

tvrdých rohlíků 

 3 - 4 lžíce

mléka 

 1 ks

středně velké cibule 

 10 dcl

oleje 
  pepř, nové koření, sůl 
Zpět
schvalenapujcka.cz
návod:
Tvrdé rohlíky nechejte změknout v mléku, a po té je dobře rozmačkejte. Na rohlíky přidejte mleté maso, nové koření, pepř, sůl a na kostečky nakrájenou cibuli.
Po té co všechny ingredience pořádně promícháme, oddělíme od mletého masa množství o velikosti vejce, napíchneme na dřevěnou špejli a vytvarujeme do oválu. Takto pokračujeme až do vyčerpání mletého masa.
Karbanátky potřeme olejem, a pečeme do zlatova na grilu. Karbenátky se obvykle podávají s lavašem (chlebová placka).

Diskuze téma: Karbenátky na špejli

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.