Játrová rýže

09.03.2010 15:57
turecký název: İç pilav
počet osob: 4-5
ingredience:
2 lžíce másla
2 lžíce borovicových oříšků
1 cibule, na kostičky nakrájená
2 sklenice rýže
1 lžička cukru krupice
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky skořice
3 sklenice vařící vody
150 gr  hovězích jater, na kostičky nakrájené
1 lžička oleje
Zpět
schvalenapujcka.cz
návod:
Máslo rozpustíme v hrnci, a osmažíme na něm borovicové oříšky. Po jedné až dvou minutách do hrnce přidáme cibuli, předem nakrájenou na kostičky. Vše smažíme alespoň další dvě minuty na mírném ohni. Na pánvi rozpálíme olej, a osmažíme na něm omytá, a nakrájená játra. Za stálého míchání je smažíme dalších pět minut. Do hrnce s cibulí nasypeme propranou rýži, skořici, pepř, sůl a cukr, a vše 3-4 minuty smažíme. Na vrch přidáme hotová játra, rýži promícháme a zalijeme třemi sklenicemi vařící vody. Hrnec přikryjeme poklicí, a vaříme 10 minut na mírném ohni. Až vyzkoušíte tento recept, nezapomeňte napsat své zkušenosti do diskuze, která se nachází dole pod receptem.

Diskuze: Játrová rýže

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.