Horská polévka

25.08.2010 15:39

turecký název: yayla çorbası

ingredience:

1/2 sklenice rýže
1/2 sklenice uvařené cizrny
1 sklenice jogurtu
1 lžíce mouky
  sušená máta
  sůl

 

Zpět
Petrova hypotéka

návod:

Protože je cizrna luštěnina, která se musí vařit nejméně 40 minut v tlakovém hrnci, doporučujeme uvařit větší množství, které následně zmrazíme. Po malých dávkách pak můžeme cizrnu kdykoli použít jako vedlejší ingredienci.
V litru osolené vody uvaříme do měkka rýži, přidáme předem uvařenou cizrnu, a vše vaříme na mírném ohni. Jogurt smícháme se lžící mouky, a vlijeme jej do polévky. Vše za stálého míchání přivedeme znovu k varu.
Polévku na závěr dochutíme mátou.

Diskuze: Horská polévka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.