Dvoubarevné pagáče

11.03.2010 16:16

turecký název: iki renkli poğaça
počet osob: 6

250 gr. mletého masa
200 gr. balkánského sýra
1 sklenice rozpuštěného másla
3 vejce
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce paprikového protlaku
200 gr špenátového pyré
4,5 sklenice mouky
1 kypřící prášek
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce anýzových semínek
  sůl, petržel
Zpět
návod:
V misce rozkvedláme vejce a vlažné, rozpuštěné máslo. Směs rozlijeme do dvou misek. Do první přidáme rajčatový a paprikový protlak, a dobře zamícháme. Do druhé vložíme špenátové pyré a opět promícháme. Mouku a kypřící prášek rozdělíme mezi obě misky, a těsta prohněteme.
Mleté maso osmažíme na pánvi, a balkánský sýr rozmačkáme a smícháme s najemno nakrájenou petrželí. Z každého těsta oddělíme pomocí lžíce kousek hmoty, uděláme z něj placku, a doprostřed dáme buď mleté maso nebo sýr. Červené pagáče obvykle plníme mletýmmasem a zelené sýrem. Placky uzavřeme jednoduchým překrytím těsta tak, aby z něj vznikly kapsičky.
Pagáče posypeme sezamovými a anýzovými semínky, a pečeme 35 minut v předem vyhřáté troubě na 175 stupňů.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat své zkušenosti do diskuze, která se nachází dole pod tímto receptem. 
 

Diskuze: Dvoubarevné pagáče

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.