Dršťková polévka

09.03.2010 15:39

turecký název: işkembe çorbası
počet osob: 6-8
ingredience:

1 kg hovězích drštěk
3 lžíce jogurtu
3 lžíce mouky
2 vejce
1 citrón
1 cibule
1 lžíce  másla
1 palička česneku
11 sklenic vody
Zpět
Petrova hypotéka
návod:
Dršťky očistíme, nakrájíme na větší kusy, a vložíme do hrnce. Cibuli oloupeme, rozřízneme na půlky, a přidáme k dršťkám. Paličku česneku oloupeme, stroužky překrojíme na půl, a vložíme do hrnce s cibulí a dršťkami. Vše zalejeme osmi sklenicemi vody, a vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl.
Vodu z drštěk přecedíme do jiného hrnce, a přidáme další dvě sklenice vody. Dršťky pokrájíme na kostičky, vložíme do vývaru, osolíme, a vaříme dalších 5 minut na středně silném ohni.
Do hluboké misky dáme 3 lžíce jogurtu, 3 lžíce mouky, nahoru rozklepneme dvě vejce, a vymačkáme citrónovou šťávu. Vše rozkvedláme, přilijeme sklenici vody, znovu zamícháme a vlijeme do polévky.
Každý talíř s dršťkovou polévkou pokapeme rozpuštěným máslem.
Až recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat své zkušenosti do diskuze, která se nachází dole pod receptem.

Diskuze: Dršťková polévka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.