Doğaba

11.03.2010 16:09

výslovnost: dóaba
počet osob: 6-8
ingredience:

1 a 1/2 sklenice krup
750 gr skopového masa od kosti
500 gr jogurtu
1 vejce
1 lžíce mouky
2 lžíce másla
500 gr mletého masa
1 sklenice rýže
  máta, majoránka
  sůl,červená paprika
Zpět
schvalenapujcka.cz
návod:
Kroupy i rýži namočíme večer předem v samostatných hrních. Další den  kroupy a maso uvaříme ve společném hrnci. Rýži scedíme a rozmixujeme v robotu. Rýži dáme do mísy, přidáme mleté maso, sůl, mátu, majoránku a červenou papriku, a vše uhněteme. Z těsta vytvoříme malé knedlíčky o velikosti lískového oříšku.
Jogurt, mouku a vejce ukvedláme, a přidáme do hrnce s kroupami a masem. Až kroupy s jogurtem zavaří, přidáme k nim i knedlíčky, a dál vaříme, dokud nejsou knedlíčky hotové. Doğabu ozdobíme při servírování máslem, na kterém jsme osmažili mátu, majoránku a červenou papriku. Jako přílohu servírujeme lavaš nebo bílý chleba.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat své zkušenosti s tímto receptem do diskuze, která se nachází dole pod receptem.

Diskuze: Doğaba

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.