Čorek s olivami

03.03.2010 20:59
turecký název: zeytinli çorek
počet osob: 6
ingredience:
3,5 sklenice mouky
250 gr.  másla nebo margarínu
300 gr.  bílého, balkánského sýra
250 gr.  zelených oliv bez pecek
2 žloutky
 2 lžíce  sezamu
Zpět
návod:
Bílý sýr nastrouháme, a smícháme s rozpuštěným máslem. Mouku přesyjeme, přidáme sýr s máslem a promícháme. Těsto necháme v lednici na půl hodiny odpočinout. Těsto po té rozválíme, a rozřežeme na pásky o rozměrech 2x4 cm. Doprostřed každého kousku dáme olivu, stočíme do malé ruličky, položíme na stojato na vymazaný plech, potřeme žloudkem a posypeme sezamem.
Čorek pečeme 25 minut v předem vyhřáté troubě při 175 stupních. Servírujeme jej vlažný.
 

Diskuze: Čorek s olivami

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.