Cizrnová polévka po marocku

31.01.2010 20:47

turecký název: Fas usulü nohut çorbası
ingredience:
 

 1 lžíce

 olivového oleje

 1 ks

 cibule

 1 lžíce

 kmínu

 400 gr

 vařené cizrny

 700 ml

 zeleninového vývaru

 3 ks

 rajčat

 1 stroužek

 česneku

 1/2

 citrónu
   sůl
   pepř
   celerová nať
   lístky máty na ozdobení
Zpět
Petrova hypotéka
návod:
Cizrnu předem uvaříme do měkka v papiňáku. Nahrubo nakrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji, na ni přidáme celerovou nať, kterou jsme před tím pokrájeli na kolečka o tloušťce 2 cm. Vzniklou směs okmínujeme, podlejeme trochou vody, a dusíme na mírném ohni.
Rajčata a česnek oloupeme, nastrouháme na struhadle a přidáme do polévky. Přidáme zeleninový vývar, cizrnu a 10 minut povaříme. Polévku dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Při servírování na talíře ji můžeme ozdobit snítkou máty.

Diskuze: Cizrnová polévka po marocku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.