Červené fazole

09.02.2010 18:21
turecký název: barbunya
počet osob: 6
ingredience:
500 gr červených fazolí
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 mrkev
1 brambora
2 rajčata
1 citrón
1/2 skleničky olivového oleje
2 sklenice vody
1 lžička cukru
1 lžíce protlaku
  petržel, máta
  sůl
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Červenou fazoli propláchneme a necháme přes noc naboptnat ve vodě. Než se dáme do chystání ostatních ingrediencí, fazole 30 minut povaříme v papiňáku. Cibuli, rajčata, bramboru a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostečky. Uvařené fazole scedíme a necháme na chvíli okapat v cedníku. V papiňáku rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli do růžova. Na cibuli přidáme rajčata a protlak a 2 minuty za stálého míchání povaříme. Až se rajčata rozvaří, přidáme brambory, mrkev, fazole a česnek. Vše osolíme, ocukrujeme, zalejeme vodou a vaříme dokud brambory, mrkev a česnek nezměknou.
Až fazole schládnou dochutíme je citrónovou šťávou a mátou. Servírujeme je podobně jako salát do prostřed stolu, ozdobené snítky petržele.

Diskuze: Červené fazole

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.