Celer s olivovým olejem

31.01.2010 21:29
ingredience:Zetinyağlı kereviz
 ingredience:

 1,5 kg

celeru

 2 ks

mrkve 

 5 ks

malých cibulí

 3 ks

kostkového cukru 

 1 dcl

citrónové šťávy
  sůl
  petržel 
  olivový olej
Zpět
petrovakreditka.cz

návod:
Celer pořádně oloupeme, nakrájíme na 2 cm silná kolečka, a dáme do hrnce. Na celer dáme mrkev nakrájenou na příč na oválky, a oloupané cibulky. Osolíme, přidáme 3 kostky cukru, a polijeme 3 lžícemi olivového oleje. Aby nám celer během vaření nezhnědl, zalijeme jej 1 dcl citrónové šťávy. Na vrch přidáme max. 1,5 hrnku vody, a dusíme na mírném ohni dokud zelenina nezměkne.
Celer servírujeme vychladlý a ozdobený snítkami petržele.
 

Diskuze: Celer s olivovým olejem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.