Bylinkový pagáč

03.03.2010 19:55
turecký název: otlu poğaça
počet osob: 6
ingredience:

3 sklenice mouky
2 vejce
4 lžíce  sušené máty
4 lžíce  sušené petržele
4 lžíce  sušeného kopru
1 sklenice rozmačkaného tvarohu
1 sklenice nastrouhaného balkánského sýra
 100 gr.  másla
1/2 sklenice olivového oleje
1 balíček kypřícího prášku
Zpět
návod:
Máslo, ohřáté na pokojovou teplotu, rozmixujeme v robotu spolu s mátou, petrželí a koprem.
Mouku prosyjeme, smícháme s olivovým olejem, jedním vajíčkem a žloutkem, tvarohem, balkánským sýrem a bylinkovým máslem. Přidáme také kypřící prášek, těsto rozhněteme, a necháme 15 minut odpočinout v ledničce.
Plech zlehka vymažeme olejem a trochu poprášíme moukou. Z těsta vytvoříme malé jednohubky o velikosti většího vlašského ořechu, potřeme bílkem a pečeme 25 minut v toubě na 170 stupních.

Diskuze: Bylinkový pagáč

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.