Ali Nazik kebab

20.02.2010 11:07
turecký název: Ali Nazik kebabı
počet osob: 2
ingredience:
200 gr mletého skopového masa
250 gr jogurtu
2 lilky
100 gr másla
1 lžička červené, pálivé papriky
1 paprika
  petržel
  sůl, pepř
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Lilky opláchneme, zbavíme stopek, propícháme vydličkou, aby nám v troubě nevybouchly, a pečeme je v troubě asi 10 minut. Až jsou měkké, vyjmeme je, oloupeme a dužinu rozmačkáme. Přidáme jogurt, smícháme s dužinou a dáme do misky, ve které vzniklou směs budeme moci ohřát v mikrovlné troubě.
Z mletého masa, které jsme osolili a opepřili, vytvoříme menší karbenátky, které zlehka osmažíme na pánvi. Po té karbanátky rozčtvrtíme a dosmažíme na másle s pálivou paprikou.
Takto připravené maso dáme na ohřátou směs z jogurtu a lilku, ozdobíme petrželí a paprikou nakrájenou na kolečka. Ali Nazik Kebab je vhodné servírovat s lavašem.
 

Diskuze: Ali Nazik kebab

Datum 14.09.2010

Vložil Ája

Titulek Nechybí tomu konec?

Odpovědět

Zdá se mi to, nebo tomuto receptu opravdu chybí konec?

Datum 14.09.2010

Vložil admin

Titulek Re: Nechybí tomu konec?

Odpovědět

Ano, máte pravdu. Receptu 'Ali Nazik kebab' opravdu chyběl konec. Děkujeme za upozornění.