Adana kebab

11.03.2010 15:42

turecký název: Adana kebabı
ingredience: 

500 gr mletého jehněčího masa
100 gr tuku z jehněčích ocásků
4 papriky charleston
4 rajčata
  pepř, červená paprika
  petržel, sůl
Zpět
petrovakreditka.cz
návod:
Mleté maso smícháme s najemno nakrájeným tukem ze skopových ocásků, osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku a najemno nakrájenou petržel, a vše promícháme. Z masové směsi oddělíme vždy kousek o velikosti vlašského ořechu, který vytvarujeme do malých karbenátků ve tvaru šišky. Karbenátky napícháme na špejle, a opečeme je na grilu. Na gril také dáme omyté papriky a rajčata, které pečeme do měkka.
Typickou přílohou kebabu je lavaš, a salát z čerstvé zeleniny.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte se podělit se svými zkušenostmi i s ostatními čtenáři v diskuzi, která se nachází dole pod receptem.

Diskuze: ADANA kebab

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.